Racuchy z jabłkami

4.5 (176 ocen)

  • 20 min

Kolejny smak dzieciństwa - racuchy z jabłkami. Swoje przygotowuję bez drożdży, bo przede wszystkim szybciej, ale takie też mi bardziej smakują. To są najlepsze placki z jabłkami, ciężko nie sięgnąć po kolejnego...

  • 20 min

Składniki:

  • szklanka mąki
    szklanka mleka
    2 jajka
    łyżka cukru waniliowego
    2 łyżki cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    duże jabłko
    olej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy i zwykły oraz proszek do pieczenia zmiksować.
    Jabłka obrać ze skórki i pokroić na plasterki.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Zanurzać plasterki jabłek w cieście i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron aż będą złociste.
    Odłożyć na papier do odsączenia z tłuszczu, potem przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.

Porady

Z przepisu wychodzi około 15 sztuk placuszków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować