Racuchy z jabłkami

4.84 (211 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W środku miękkie i puszyste, na zewnątrz chrupiące

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jabłka
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.84 (211 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić żółtka od białek. Do jednej miski wrzucić żółtka, wlać mleko, dodać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Zmiksować.

    W drugiej misce ubić białka.

    Obrać jabłka i pokroić w małą kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Do ciasta dodać jabłka i wymieszać łyżką. Następnie dodać ubite białka i ponownie wymieszać łyżką.

    Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, do zarumienienia.

    Odłożyć na papierowy ręcznik aby ociekły z tłuszczu.

    Posypać cukrem pudrem.

    Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować