Racuchy z jabłkami

5 (179 ocen)

Słodkie wspomnienie dzieciństwa:)

Składniki:

  • 2 szkl mleka
    2,5 szkl mąki
    2 jajka
    2 dag drożdży
    2 łyżki cukru
    2-3 duże jabłka
    olej do smażenia
    cukier puder
    cynamon
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzać 1 szklankę mleka, rozpuścić w nim drożdże i cukier. Następnie wlać resztę mleka, jajka, wsypać mąkę i zmiksować aby ciasto miało jednolitą gęstą konsystencję. Odstawić na ok 30-40 minut w ciepłe miejsce. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki, wymieszać z ciastem. Smażyć na rozgrzanym oleju niewielkie placuszki. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące posypane cukrem pudrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować