Kebab na talerzu

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowa wersja popularnego fast foodu. Prosta i kolorowa.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    Przyprawa kebab gyros
    Olej do smażenia

    Opakowanie mieszanki sałat
    Pomidor
    2 ogórki konserwowe
    Papryka czerwona
    2 łyżki kukurydzy
    Czerwona cebula
    Natka pietruszki

    Sos czosnkowy:
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    4 krople soku z cytryny
    Sól, pieprz, szczypta cukru

    Frytki gotowe do pieczenia lub domowe
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kebab

Kebab na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na kawałki, obtoczyć w przyprawie kebab gyros i usmażyć na oleju na złoty kolor. Frytki upiec w piekarniku (wg przepisu na opakowaniu).

    Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.

    Na talerzach ułożyć mieszankę sałat, na to frytki, mięso, kukurydzę, pomidora pokrojonego w ćwiartki, ogórki w plasterki, paprykę pokrojoną w paski i cebulę w piórka. Polać sosem czosnkowym i ozdobić natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować