Surówka z buraczków

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Klasyczny dodatek do obiadu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie buraki
    Mała cebula
    Olej
    Sól, pieprz, szczypta cukru
    Łyżeczka chrzanu
    Pół łyżeczki octu lub soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować w skórkach do miękkości. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju i dodać do buraków. Dodać łyżeczkę chrzanu, pół łyżeczki octu lub soku z cytryny, sól, pieprz i szczyptę cukru. Całość wymieszać. Można posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować