Racuchy z dżemem

4.51 (194 ocen)

  • 60 min

Racuszki wyśmienite dla dzieci i dorosłych

  • 60 min

Składniki:

  • 2szklanki mąka
    3łyżki cukier
    100g drożdże
    sól szczypta
    1szklanka mleko
    100g masło
    aromat cytrynowy
    słoiczek dżem wiśniowy
    2szt jaja
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Racuchy z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko lekko podgrzewamy,rozpuszczamy w nim cukier i drożdże.Do mąki dodajemy jaja,aromat,sól i mleko z drożdżami ,wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju,gotowe smarujemy dżemem,przykrywamy drugim i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować