Racuchy z cukini

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Wspaniałe na ciepło jak i na zimno. Dla tych, co lubią zmiany w swoim jadłospisie.

  • 20 min

Składniki:

  • Na jedną porcję:
    - 1 szklanka startej i odciśniętej z nadmiaru soku cukinii
    - 1/3 szklanki mąki żytniej
    - 2 łyżki stołowe gęstego jogurtu naturalnego
    - 1 jajko
    - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta solu
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuchy z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć mąkę z jogurtem jajkiem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli
  • 2. Następnie dodać odciśniętą cukinię, oraz przyprawy w zależności od wyboru wersji.
  • 3. Na rozgrzany na patelni olej, łyżką nakładać porcje placków i smażyć na złoty kolor z obu stron.
  • 4. Gotowe racuchy odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Porady

Robię je w wersji na słono i na słodko. wersja na słono: - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - sól pieprz do smaku wersja na słodko: - 1 łyżka cukru - 1/2 łyżeczka cynamonu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować