Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Marchew obieramy i kroimy w pół księżyce.
Por i paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oliwie.
Klopsiki: Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, bułkę namoczoną i odsączoną w mleku, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebule pokrojoną w kostkę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i formujemy klopsiki.
W małym garnku zagotowujemy bulion i wkładamy nasze klopsiki. Gotujemy. Po 10 minutach dodajemy marchew, dalej gotując. Gdy marchew będzie miękka dodajemy podsmażona paprykę z porem. Zagotowujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy.
Komentarze