Racuchy na maślance

4.98 (145 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne racuszki.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki maślanki naturalnej
    1 jajko
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka sody
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (145 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Racuchy na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko z maślanką dokładnie zmiksować. Do masy dodać mąkę, cukier, sól i sodę. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.

    Smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować