PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Racuchy na maślancehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/26/46e7d50808fd86a1a8ae07a178a81a5c647851d0.jpeg34962624http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/racuchy-na-maslance-2
(ok. 20 sztuk)
300 ml maślanki
2 jaja
150 g (1 szklanka) mąki
20 g (1 łyżka) cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Racuchy na maślance
1.
Do miski wlać maślankę, wbić jaja, dodać mąkę cukier, proszek do pieczenia i wszystko razem wymieszać mikserem. Na patelni rozgrzać olej, zmniejszyć moc grzania o 1/3 i za pomocą chochelki nakładać na patelnię ciasto. Po ok. 15 sekundach racuszki obrócić i smażyć jeszcze kilka sekund. Gotowe racuchy wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym lub papierem śniadaniowym w celu usunięcia nadmiaru oleju. Podawać z cukrem pudrem, konfiturą, dżemem lub serkiem śmietankowym.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze