Racuchy na maślance z kiwi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne racuchy z owocami kiwi. Doskonałe na śniadanie lub podwieczorek.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1,5 szklanki maślanki
    2 łyżki cukru
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka sody
    szczypta soli
    2 owoce kiwi
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy na maślance z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Maślankę, mąkę, jajko, cukier, sól, sodę miksuję mikserem na gładką masę, dodaję obrane i pokrojone w kostkę kiwi, mieszam łyżką. Na rozgrzanym oleju smażę racuchy z obu stron na rumiano. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podaję osypane cukrem pudrem.

Porady

Racuszki podaje w towarzystwie owoców kiwi lub dżemu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiwi Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.5 (2 ocen)

rachychy z jabłkami

4.98 (145 ocen)

Racuchy na maślance

To może cię zainteresować