Sernik na zimno z galaretką

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Serniczek jest tak puszysty, delikatny i po prostu pyszny, że od razu skradł nasze serca.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 paczka okrągłych biszkoptów
    1 kg sera na sernik w wiaderku
    40 dag cukru
    1 kostka masła
    6 jajek
    5 dag żelatyny
    1 szklanka mleka
    6 paczek owocowej galaretki w proszku w różnych kolorach ( po 2 szt z każdego koloru )
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy. Każdy kolor ( 2 paczki ) w 1/2 l wody. Odstawiamy do stężenia. Kroimy w kostkę.
    Na dnie blaszki do ciasta układamy biszkopty.
    Żelatynę rozpuszczamy w mleku.
  • 2. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
    Żółtka dokładnie miksujemy z masłem i cukrem. Cały czas miksując dodajemy porcjami ser, na końcu żelatynę i pianę z białek.
    Gdy masa dokładnie się połączy, wsypujemy różnokolorowe galaretki. Mieszamy i całość wylewamy na biszkopty ułożone na blaszce. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować