Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Serniczek jest tak puszysty, delikatny i po prostu pyszny, że od razu skradł nasze serca.
30 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
1 paczka okrągłych biszkoptów
1 kg sera na sernik w wiaderku
40 dag cukru
1 kostka masła
6 jajek
5 dag żelatyny
1 szklanka mleka
6 paczek owocowej galaretki w proszku w różnych kolorach ( po 2 szt z każdego koloru )
Sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy. Każdy kolor ( 2 paczki ) w 1/2 l wody. Odstawiamy do stężenia. Kroimy w kostkę.
Na dnie blaszki do ciasta układamy biszkopty.
Żelatynę rozpuszczamy w mleku.
2.Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka dokładnie miksujemy z masłem i cukrem. Cały czas miksując dodajemy porcjami ser, na końcu żelatynę i pianę z białek.
Gdy masa dokładnie się połączy, wsypujemy różnokolorowe galaretki. Mieszamy i całość wylewamy na biszkopty ułożone na blaszce. Chłodzimy.
Komentarze