Pyzy z mięsem

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

Moje pyszne pyzy jak granaty

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg ziemniaków ugotowanych i skręconych w maszynce,2jajka,1szklanka mąki kartoflanej,3łyżki mąki pszennej.Farsz:300g mięsa dowolnego,ugotowanego i zmielonego,1 cebula,pokrojona i podsmażona,sól do smaku,pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyzy z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugniatamy z mąkami i jajkami.Z powstałego ciasta formujemy łódki i nakładamy łyżkę farszu,zlepiamy i formujemy podłużne pyzy,rzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy aż wypłyną do wierzchu,wyjmujemy.Podajemy z sosami lub podsmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować