Pyszny przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na pół godz. włożyć do zamrażalnika. Podzielić na 2 części, rozwałkować, wyłożyć na dwie jednakowe blaszki o wym. 25x36cm. Każdą piec 15 min w temp. 190st. Ostudzić. Uwaga! Ciasto jest bardzo kruche!!
2.Kremówkę ubić z cukrem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, wstawić do rondla z gorącą wodą i, mieszając, rozpuścić. Ostudzić i połączyć ze śmietaną. Masą przełożyć placki.
3.Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać masę orzechową. Krem wyłożyć na ciasto.
4.Białka ubić z cukrem, dodać wiórki, wymieszać. Wylać na taką samą blachę, w której piekliśmy kruche ciasto. Piec ok 25 min w temp. 160st. Ostudzić. Wyłożyć na masę orzechową. Polać polewą. Schładzać całą noc.
Komentarze