Sernik pieczony z twarogu śmietankowego, tego twarogu nie mielę, od razu dodaję do ucierania,herbatniki na spodzie, rabarbar na wierzchu sernika .....SMACZNEGO!!!
Pyszny pieczony sernik na herbatnikach z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, olejek pomarańczowy, miękkie masło utrzeć mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
2.Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach.
Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach.
3.Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy wsypać połamane herbatniki, wyłożyć masę serową.
4.Na wierzch rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, delikatnie wcisnąć w masę serową.
5.Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie dobrze wystudzić, przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Komentarze