Bardzo smaczny, wilgotny, delikatny sernik z wiaderka z kakao na herbatnikach kakaowych, najlepiej smakuje na następny dzień po upieczeniu.......SMACZNEGO!!!
Pieczony pyszny sernik na herbatnikach czarno-biały bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny (można dać cukier wanilinowy i zetrzeć skórkę z cytryny) ubić mikserem do białości na "kogel mogel".
2.Następnie dodać twaróg z wiaderka, jogurt gęsty, budyń waniliowy, kaszę manną i krótko połączyć mikserem składniki.
3.Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe.
4.3/4 masy serowej wylać na herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki.
5.Masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić.
6.Najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Komentarze