Pyszny gulasz mięsno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa, paprykę, ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki, pomidory na kawałki.
2.Szynkę bez kości opłukać, pokroić w kostkę, obsypać mąką pszenną, w garnku na oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem, czosnek, dodać mięsko pokrojone i zrumienić co jakiś czas mieszając.
3.Do mięsa wsypać warzywa, ziemniaki, paprykę, paprykę ostrą z pestkami, pomidory i koncentrat, kostkę rosołową, wlać wodę, gotować na średnim ogniu z 40 minut.
4.Dodać drobno pokrojoną włoską kapustę, pieprz ziołowy, sól czosnkową, gotować z 15 minut, śmietanę wymieszać z mąką i wlać do gulaszu, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia.
Komentarze