Pyszny gulasz mięsno-warzywny

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, aromatyczny, sycący gulasz z szynki z warzywami, ziemniakami i kapustą włoska, doskonałe danie jednogarnkowe.........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szynka bez kości 70 dag,
    cebula kolorowa 2 sztuki,
    ząbki czosnku 5 sztuk,
    papryka ostra 1 mała,
    papryka słodka 2 sztuki większe,
    ziemniaki 6 sztuk średnie,
    marchew 2 sztuki,
    seler 1 mały,
    korzeń pietruszki 2 sztuki,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    kostka rosołowa 2 sztuki,
    pomidory 4 sztuki,
    koncentrat pomidorowy 2 łyżki,
    woda 1,5 litra,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    sól czosnkowa 1 łyżeczka,
    kapusta włoska 1 ćwiartka główki średniej,
    mąka pszenna 23 łyżki,
    śmietana 12% 100 gram + 1/2 szklanki wody,
    natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Pyszny gulasz mięsno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszny gulasz mięsno-warzywny 1. Warzywa, paprykę, ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki, pomidory na kawałki.
  • Pyszny gulasz mięsno-warzywny 2. Szynkę bez kości opłukać, pokroić w kostkę, obsypać mąką pszenną, w garnku na oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem, czosnek, dodać mięsko pokrojone i zrumienić co jakiś czas mieszając.
  • Pyszny gulasz mięsno-warzywny 3. Do mięsa wsypać warzywa, ziemniaki, paprykę, paprykę ostrą z pestkami, pomidory i koncentrat, kostkę rosołową, wlać wodę, gotować na średnim ogniu z 40 minut.
  • Pyszny gulasz mięsno-warzywny 4. Dodać drobno pokrojoną włoską kapustę, pieprz ziołowy, sól czosnkową, gotować z 15 minut, śmietanę wymieszać z mąką i wlać do gulaszu, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować