pysznie aksamitny sernik pieczony bez spodu z morelą i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

sernik jest aksamitny, delikatny, aromatyczny, wilgotny, nie opadł-jest wysoki............SMACZNEGO!!!

  • 6 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat pomarańczowy 1 łyżeczka, twaróg 1 kg/wiaderko, śmietana gęsta 150 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 6 łyżek, masło 5 dag/stopione, żurawina 1/2 szklanki, morele suszone 100 gram, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Pysznie aksamitny sernik pieczony bez spodu z morelą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. składniki do sernika o temperaturze pokojowej, do dekoracji jajeczka słodkie = w robocie utrzeć do białości jajka, cukier, aromat pomarańczowy na dużych obrotach z 3-4 minuty
  • etap 2. do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, kaszkę manną, budyń bez cukru, śmietanę 18%, stopione wystudzone masło i połączyć składniki na dużych obrotach nie za długo
  • etap 3. suszone morele pokroić na małe kawałeczki (kroję nożyczkami kuchennymi), razem z żurawiną wsypać do masy serowej i połączyć składniki nie za długo
  • etap 4. tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy wlać sernik, parę razy stuknąć formą o blat aby odpowietrzyć masę
  • etap 5. piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, przed podaniem posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować