Pysznie aksamitny sernik pieczony bez spodu z morelą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.składniki do sernika o temperaturze pokojowej, do dekoracji jajeczka słodkie = w robocie utrzeć do białości jajka, cukier, aromat pomarańczowy na dużych obrotach z 3-4 minuty
2.do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, kaszkę manną, budyń bez cukru, śmietanę 18%, stopione wystudzone masło i połączyć składniki na dużych obrotach nie za długo
3.suszone morele pokroić na małe kawałeczki (kroję nożyczkami kuchennymi), razem z żurawiną wsypać do masy serowej i połączyć składniki nie za długo
4.tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy wlać sernik, parę razy stuknąć formą o blat aby odpowietrzyć masę
5.piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, przed podaniem posypać pudrem cukrem
Komentarze