Bardzo smaczna wątróbka z kurczaka ze smażonymi jabłkami, cebulą jest jednym z naszych chętnie jedzonych posiłków na obiad lub na kolację.........SMACZNEGO!!!
Pyszna wątróbka kurczaka z jabłkami, cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeżą wątróbkę kurczaka oczyścić z błonek, tłuszczyków, opłukać pod zimną wodą na durszlaku, wsypać do miski i zalać mlekiem z przyprawą w płynie, schować do lodówki na kilka godzin.
Na oleju podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka, do smaku dodać sól, pieprz ziołowy, paprykę ostrą.
2.Wątróbkę wylać z mlekiem na durszlak, odsączyć dobrze, wsypać do woreczka z mąką pszenną i dobrze obsypać, na oleju gorącym usmażyć na rumiano z każdej strony wątróbkę, pod koniec nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut, raz w tym czasie przemieszać, wątróbkę na talerzu posolić i posypać mielonym pieprzem.
Komentarze