Puszysty sernik z migdałami

4.5 (185 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszysty sernik z migdałami pokocha kazdy

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - na mase: mąka ziemniaczana do kremu: 1 łyżka
    - cukier biały: 1 szklanka
    - ser twarogowy zmielony: 1 kilogram
    - jajka: 7 sztuk
    - margaryna: 150 gramów
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - na ciasto: mąka: 1.3 szklanki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - margaryna do ciast: 100 gramów
    - ozdoba: polewa czekoladowa: 1 sztuka
    - migdaly: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszysty sernik z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Zagniatamy skladniki na ciasto w jednolite ciasto, mozemy troche podsypywac maka. Wkladamy do lodowki na 20 min, walkujemy cienko i wykladamy ciastem blache, nakluwajac widelcem. Pieczemy 10 min w 200 stopniach.

    Masa: miksujemy margaryne, nastepnie dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy budyn waniliowy i lyzke maki oraz ubite zoltka z cukrem. Miksujemy, aby polaczyc skladniki. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie mieszamy lyzka z masa. Mase przekladmy na upieczone ciasto i pieczemy 70 min w 180 stopniach.

    Na koniec ciasto polewamy polewa i posypujemy platkami migdalow.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować