Puszyste racuchy z jabłkiem

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Tak przygotowane racuszki na słodko pasują zarówno na deser jak i śniadanie czy też kolację. Są bardzo puszyste i po prostu rozpływają się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 i 1/2 szklanki mąki
    1 duże jabłko lub 2 małe
    bita śmietana
    miód
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Przystawki

Puszyste racuchy z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuszki 1. Jajka miksujemy z cukrem i proszkiem do pieczenia, wlewamy powoli mleko. Cały czas miksując, następnie mąkę.
    Jabłko kroimy w cienkie plasterki , następnie w kosteczkę.
    Dodajemy do masy-mieszamy delikatnie.
    Na patelni rozgrzewamy olej , nakładamy placuszki łyżką do zupy.
    Gotowe racuszki dekorujemy bitą śmietaną oraz miodem.

Porady

Jabłka w racuszkach możemy zastąpić bananami , brzoskwinią czy też truskawkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować