Puszyste kokosowo-bananowo-jabłkowe racuszki w cytrynowej pierzynce z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam racuchy ale te pobiły wszystkie, które do tej pory robiłam. Są przepyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • Na ok. 10 racuszków
    2 szklanki mąki
    1 duże jajko
    3-4 łyżki cukru
    3 łyżeczki cukru waniliowego
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ok. 1/3 szklanki wiórków kokosowych
    niewielki banan
    pół niewielkiego jabłka
    olej
    cukier puder do posypania

    Na krem cytrynowy:
    1 jajko
    1 mała cytryna
    60 g cukru
    30 g masła

    rodzynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Krem Krem cytrynowy

Puszyste kokosowo-bananowo-jabłkowe racuszki w cytrynowej pierzynce z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1dow1tg 1. Banana i jabłka kroimy w kostkę.
  • image-0nrdse1 2. Jajko miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym aby powstała jednolita masa. Dodajemy mleko, mąkę, proszek i delikatnie miksujemy. Dodajemy pokrojonego banana i jabłko, wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
  • image-1nvvjvy 3. Cytrynę myjemy i osuszamy. Skórkę trzemy na tarce i wyciskamy sok. Sok i startą skórkę przekładamy do metalowej miski.. Dodajemy cukier i jajka. Trzepaczką rozkłócamy jajka. Dodajemy masło pokrojone na kawałki. Do garnka wlewamy trochę wody (trzeba wlać jej tyle, aby po nałożeniu na garnek miski, woda nie dotykała dna miski). Zagotować. Kładziemy miskę z masą i ogrzewamy mieszając (najlepiej trzepaczką). Ogrzewamy ok 10 min często mieszając.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuszki na złoty kolor.
    Na gotowe racuszki nakładamy dowolną ilość kremu i posypujemy rodzynkami.
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem cytrynowy Banany Jabłka Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować