Placuszki bananowo-jabłkowe

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Szybkie, pyszne, słodkie.. Polecam

  • 10 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki
    100 ml śmietany 18%
    2 duże jajka
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżka cukru
    szczypta soli
    1 duże jabłko
    2 banany
    sok z połówki pomarańczy
    olej do smażenia
    cukier waniliowy lub cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Placuszki bananowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki bananowo-jablkowe 1. Mąkę przesiać wraz proszkiem do pieczenia i szczyptą soli dodać cukier i wymieszać. Do miski wbić jajka dodać śmietanę zmiksować. Stale miksując dodawać wymieszaną mąkę.Jabłka obrać, usunąć gniazdo nasienne pokroić w kostkę. Banany obrać i pokroić w pół talarki. Owoce wymieszać i polać sokiem z pomarańczy. Dodać do masy ii wymieszać.
  • placuszki bananowo-jabłkowe 2. Na rozgrzaną patelnie wlewać małymi porcjami masę i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki kłaść na papierowy ręcznik żeby nadmiar tłuszczu wchłonął. Ułożyć na talerzu i posypać cukrem waniliowym lub cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować