Puri - chlebek indyjski

4.49 (142 ocen)

kuchnia indyjska należy do jednych z moich ulubionych

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    3 łyżeczki oliwy
    1 szczypta soli
    ok 1/2 szklanki letniej wody
    3 łyżeczki czarnuszki
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Puri - chlebek indyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1rn2mt8 1. Do miski wsyp mąkę,sól,czarnuszkę i 2 łyżeczki oliwy. Zagniataj ciasto powoli dodając wodę.
    Na koniec dodaj pozostałą oliwę.
    Ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw na ok 20 minut.
  • image-0ys19lb 2. Ciasto podziel na dwie części. Z każdego kawałka uformuj wałeczek i pokrój tak jak kopytka.
  • image-0gr5j1j 3. Każdy kawałek ciasta rozwałkuj na cienki placuszek.
    Smaż w głębokim,dobrze rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować