Zupa ze świeżych pomidorów idealna na letnie dni, klopsiki z łopatki są delikatne i doskonale smakują z pomidorami jako pyszna zupa.........SMACZNEGO!!!
Pulpety w świeżych pomidorach z makaronem-zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeżą zmieloną łopatkę dobrze wyrobić ręka z jakiem, bułką moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, kucharkiem, pieprzem mielonym, kaszą manną, formować nie duże pulpety, obtaczać w mące i wkładać do gotującej się wody z zielem angielskim, liściem laurowym, po wypłynięciu gotować z 10 minut na mniejszym ogniu, wyjąć na talerz.
2.Pomidory miękkie, dojrzałe razem ze skórką i czosnkiem zmiksować w blenderze i wlać do wywaru po pulpetach, zagotować.
3.Wsypać ziarna kopru (zawsze mam w słoiczku ziarenka po suszonym dużym koprze), paprykę ostrą, sól, gotować z 10 minut, mąkę wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do zupy, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek, podawać z ugotowanym makaronem i posypać pieprzem mielonym.
Komentarze