Pulpety w pomidorach

4.97 (155 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na szybki obiad

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    2 kromki czerstwego chleba
    1 cebula
    1 jajko
    1 garść rzeżuchy lub innej zieleniny
    sól, pieprz, słodka papryka
    2-3 łyżki mąki
    1 słoik 0,7 l domowego przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.97 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb namoczyć i odcisnąć, dodać do mięsa razem z posiekaną cebulą, zieleniną, jajkiem i przyprawami, dokładnie wymieszać. Z mięsa formować pulpety i obtaczać je w mące, smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczy ze wszystkich stron, a następnie zalać pomidorami. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i szczyptą cukru. Gotować całość około 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować