Pulpety na bulionie

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są pyszne, zdrowe i lekkostrawne, bo gotowane na bulionie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego lub indyczego
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● posiekana natka pietruszki
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety na bulionie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno
    kroimy. Mieszamy z pozostałymi
    składnikami.
    Masa ma być dość zwarta,
    ewentualnie dosypujemy
    jeszcze trochę bułki tartej.
    Z masy formujemy średniej
    wielkości kulki.
  • 2. Gotujemy we wrzącym
    bulionie na małym ogniu
    ok. 15 minut.

Porady

Pulpety podajemy z sosem czosnkowym lub chrzanowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować