Witaminowa zupa jarzynowa na bulionie

4.5 (168 ocen)

Lubię zupy z wkładką mięsną, ponieważ wydaje mi się że, są smaczniejsze. I tym razem podczas gotowania tej jarzynowej pyszności oprócz moich ulubionych warzyw ( brokuły,fasolka szparagowa,marchew,ziemniaki,pietruszka , kalafior, itd ) użyłam również udka z kurczaka.

Składniki:

  • 1 brokuł
    1/2 kalafiora
    2 marchewki
    4 ziemniaki
    250 gram fasolki szparagowej
    1 duża pietruszka lub dwie mniejsze
    kawałek selera ( korzeń)
    1 cebula
    2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    natka pietruszki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Witaminowa zupa jarzynowa na bulionie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie jarzyny płuczemy, brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki , marchewkę, pietruszkę, kroimy w kosteczkę.Warzywa wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy obraną , całą cebulę, kawałek selera i fasolkę szparagową. Udko płuczemy i dodajemy do garnka z warzywami. Solimy 1 płaską łyżką, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i gotujemy 1,5 godziny na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy świeżą lub suszona natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować