Pulpety ala gołąbki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na obiad :)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    200 g czerwonej soczewicy
    250 g kapusty pekińskiej
    1 cebula
    2 jajka
    jarzynka, pieprz ziołowy
    czubryca czerwona
    czosnek suszony
    sos chili
    zioła prowansalskie
    1 mały koncentrat pomidorowy
    350 g odgotowanych grzybów
    2/3 szklanki mleka
    mąka pszenna
    1 łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety ala gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody z 1 łyżeczką jarzynki. Wystudzić. Mięso wymieszać z soczewicą, poszatkowaną kapustę pekińską, drobno posiekaną cebulę, jajka, 1/2 łyżki sosu chili i przyprawy. Dokładnie wymieszać i uformować pulpety. Każdy obtoczyć w mące. W 2 garnkach zagotować wodę. Do jednego garnka wsypać po łyżeczce jarzynki i ziół prowansalskich, delikatnie włożyć połowę pulpetów, gotować 20 minut, dodać koncentrat i 1 łyżkę mąki pszennej rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Gotować jeszcze 10 minut.
    Drugą połowę pulpetów włożyć do drugiego garnka, zagotować, dodać odgotowane grzyby, gotować kolejne 10 minut. 1 łyżkę mąki pszennej rozmieszać z mlekiem, wlać do pulpetów, wymieszać, dodać koperek i gotować jeszcze 10 minut.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Soczewica Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować