Mielone ala gołąbki

4.5 (178 ocen)

pyszne i pożywne danie

Składniki:

  • 50 dag mielonej wieprzowiny
    50 dag białej kapusty
    1/4 szkl mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    tarta bułka do panierowania
    1 cebula


    1/2 szkl śmietany
    2 łyżki przecieru
    1 łyżeczka mąki
    olej do smażenia
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone ala gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować ,posolić i odcisnąć sok.odstawić na kilka minut.
  • 2. Następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniacznna , startą cebulą . przyprawić wegetą , bazylią.
  • 3. Z masy formować kotleciki , obtaczać w bułce tartej, i usmażyć.
  • 4. Przełożyć kotlety do rondla podlać niewielka ilością wody i chwile poddusić , pod koniec dodać dolać przecier wymieszany z 1 łyżeczką mąki ,odrobiną wody i śmietaną .
  • 5. Mielone gołąbki podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować