Pudding zapiekany z letnimi owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny pudding pieczony. Zapieczona bagietka w masie jajeczno-śmietanowej z borówkami oraz truskawkami smakuje wprost bajecznie. Można jeść na ciepło jak i zimno. Polecam pudding z owocami na pyszne śniadanie na słodko.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka długa
    1 łyżka margaryny/masła do formy
    3/4 szkl śmietanki słodkiej 18%
    2 jajka
    2 łyżki ksylitolu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    100 g borówek
    200 g truskawek
    garść płatków migdałowych
    cukier puder
    naczynie do zapiekania żaroodporne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding Śniadanie

Pudding zapiekany z letnimi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i osuszamy. Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy je na mniejsze części, odkładamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Bagietkę kroimy na kawałki (jak chleb) i układamy w naczyniu. Część truskawek układamy między kawałkami bułki oraz posypujemy na górze (kilka zostawiamy do ozdoby). Borówkami posypujemy bagietkę. W miseczce łączymy ze sobą śmietankę, cukier waniliowy, ksylitol oraz jajka. Polewamy bagietkę i posypujemy płatkami migdałowymi. Pudding wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w 180 stopniach. Gotowy wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

4.49 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto kokosowe z letnimi owocami

4.49 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto kokosowe z letnimi owocami

Kasia_S bardzo łatwe w przygotowaniu i niezwykle smaczne 24 godz.

To może cię zainteresować