Beza z owocami letnimi

4.5 (178 ocen)

  • 3 godz.

Najlepsze cisto z delikatną pianką w środku, rozpływa się w ustach idealne na każdą porę roku, można je przyrządzić ze wszystkimi owocami

  • 3 godz.

Składniki:

  • Beza:
    6 białek
    270 cukru
    Krem:
    1 opakowanie serka mascarpone
    1,5 szklanki śmietanki 36%
    łyżeczka cukru
    Dekoracja:
    owoce według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Beza z owocami letnimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. beza:
    białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier nadal ubijając aż do momentu rozpuszczenia cukru.
    tak gotową pianę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na kształt tortu średnicy około 25 cm i wysokości 4 cm.
    wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem, pieczemy 8 minut, po tym czasie zmieniamy temperaturę na 150 stopni i pieczemy 1 godzinę i 50 miniut
  • 2. krem:
    schłodzony serek mascarpone i śmietankę,cukier ubić razem w wysokim naczyniu na sztywno
  • 3. krem rozsmarować na górnej powierzchni ciasta, udekorować owocami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować