Pstrąg z sałatką z bobu i pomidorków

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sałatka z bobu z pomidorkami w sosie winegret w towarzystwie pstrąga smakuje wyśmienicie.

  • 40 min

Składniki:

  • • 2 filety z pstrąga
    • sól, pieprz biały
    • sok z 1/2 cytryny
    • oliwa do smażenia
    Sałatka z bobu
    • 500 g bobu
    • pomidorki koktajlowe
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz do smaku
    • sok z 1/2 cytryny
    • 4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z sałatką z bobu i pomidorków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Bób ugotować w osolonej wodzie - prez ok. 15 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą, obrać z łupinki.
    • Pomidorki pokroić na połówki, natkę pietruszki posiekać.
    • Wymieszać sok z cytryny z oliwą, najlepiej w małym słoiczku mocno potrząsając. Doprawić solą i pieprzem.
    • Wymieszać z bobem, pomidorkami i natką.
    • Filet z pstrąga umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem.
    • Usmażyć na oliwie na złoty kolor.
    • Podawać pstrąga z sałatką z bobu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Pomidor Pstrąg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować