PSTRĄG smażony w maśle z pietruszką

  • wyświetlono: 26782 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna rybka.

rozaroza
  • 120min

Składniki

pstrąg świeży lub mrożony 1 sztuka
masło klarowane do smażenia 7 łyżek
masło 1/6 kostki - do farszu
natka pietruszki posiekana 0.25 pęczka
przyprawa do ryb bez glutaminianu sodu i konserwantów 2 łyżki
sól i pieprz (do smaku)
cytryna 2 plastry
limonka 1 plaster
czosnek ząbek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

PSTRĄG smażony w maśle z pietruszką

  • 1. Pstrąga oskrobać, odciąć głowę, wypatroszyć. Umyć i osuszyć. Przyprawic solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
  • pstrąg2. Masło do farszu wymieszać z posiekaną natką pietruszki i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Nadziać pstrąga masłem z natką i czosnkiem.
  • 3. Rozgrzać klarowane masło na patelni i smażyć rybę kilka minut pod przykryciem, a pod koniec bez przykrycia - zarumienić na złoty kolor. Pstraga podawać z cytryną i limonką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pstrągpstrąg smażony
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś z kurczaka smażona na maśle

Dodane przez: pheronike

Pierś z kurczaka smażona na maśle

Prosty przepis dający nieziemski...

Pstrąg smażony

Dodane przez: Ejszetka

Pstrąg smażony

Danie przygotowane bez zbędnych...

Mintaj w migdałach smażony na maśle.

Dodane przez: ElaDz

Mintaj w migdałach smażony na maśle.

Tak przygotowana ryba to mój sposób...


Pstrąg ziołowy smażony

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg ziołowy smażony

Pstrągi zawsze piekłam w piekarniku...

Pstrąg smażony z surówką

Dodane przez: weronka6

Pstrąg smażony z surówką z kiszonej kapusty

U nas to danie głównie jest na...

Smażony pstrąg

Dodane przez: buszujacawkuchni

Smażony pstrąg z ziołami i czosnkiem

Aromatyczny pstrąg gotowy w kilkanaście...