Cytrynowy pstrąg smażony na maśle

4.49 (185 ocen)

Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku.

Składniki:


  • 1 pstrąg
    1 cytryna
    50g masła
    4 łyżki mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cytrynowy pstrąg smażony na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga oczyszczamy, kroimy w dzwonki.
  • 2. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Dokładnie nacieramy nią rybę (również wewnątrz), sok wyciskamy i polewamy nim pstrąga. Zostawiamy na około 30 minut w chłodnym miejscu.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy masło. Kawałki pstrąga dokładnie obtaczamy w mące, smażymy do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować