Pstrąg pieczony z warzywami

5 (3 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Powinniśmy jeść jak najwięcej ryb, jednak zauważam, że jemy ich zdecydowanie za mało. Ja dzisiaj polecam pstrąga i to pieczonego aby był zdrowszy, no i szybko się robi bez stania nad patelnią.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 pstrągi po ok. 350g
    łyżeczka masła + posiekany koperek do wysmarowania ryby
    sól, pieprz
    łyżka soku z cytryny
    warzywa: marchewka, papryka, cebula
    łyżka roztopionego masła do polania na wierzch
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Pstrąg pieczony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby sprawić, oczyścić z łusek, osuszyć, skropić sokiem i odstawić.
    Po 10 minutach posilić, posypać pieprzem, wnętrze wysmarować masłem i koperkiem, następnie wierzch.
    Ułożyć w naczyniu, u mnie akurat prodiż, polać masłem, ułożyć warzywa i wstawić do pieczenia, ok. 30 minut do lekkiego zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować