Przysmak z boczku

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

To danie nauczyła mnie robić mama. Gdy je przyrządzam, mąż nie może się doczekać,kiedy wystygnie. A po kilku dniach nie ma już po przysmaku śladu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ● 1 kg chudego surowego boczku
    ● 5 jajek
    ● 5 łyżek bułki tartej
    ● 1,5 łyżki vegety
    ● sól
    ● pieprz
    ● włoszczyzna
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przysmak z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z włoszczyzny gotujemy wywar.
    Doprawiamy. Boczek mielimy.
    Dodajemy jajka, bułkę tartą
    i vegetę. Dokładnie mieszamy.
    Dzielimy na dwie części. Z każdej
    formujemy walec, układamy
    na kawałku gazy i zawijamy.
    Końcówki gazy nacinamy i zawiązujemy.
  • 2. Mięso wkładamy do wywaru
    i gotujemy godzinę na małym
    ogniu. Następnie wyjmujemy,
    studzimy i zdejmujemy gazę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować