Przysmak Prezesa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszne roladki z mielonym mięsem, pieczarkami i... Eleganckie danie na większe okazje i niedzielny obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    50 dag piersi z kurczaka
    0,5kg pieczarek
    2 duże cebule
    olej
    przyprawy:
    sól
    pieprz mielony
    papryka słodka w proszku
    rozmaryn suszony
    czosnek granulowany
    sos myśliwski
    pęczek zielonej pietruszk
    oraz koniecznie folia aluminiowa
    do gotowaia: listek laurowy, pieprz ziarnisty. ziele angielskie i jałowiec
    papryka, wędzona i czubryca czerwona do obtoczenia
    1 duży ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Przysmak prezesa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przysmak Prezesa 1. Karkówkę pokroć na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min.
  • Przysmak Prezesa 2. . Mięso zmielić, wymieszać z podsmażonymi pieczarkami z cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Przygotowany farsz nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w mieszance papryki słodkiej, wędzonej i czubrycy
  • Przysmak Prezesa 3. Zawinąć każdy oddzielnie w folię aluminiową i włożyć do gotującej się wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim i czosnkiem. Gotować ok. 45 min.
    Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować