Pyszne roladki z mielonym mięsem, pieczarkami i... Eleganckie danie na większe okazje i niedzielny obiad.
1 godz. 30 min
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
1 kg karkówki
50 dag piersi z kurczaka
0,5kg pieczarek
2 duże cebule
olej
przyprawy:
sól
pieprz mielony
papryka słodka w proszku
rozmaryn suszony
czosnek granulowany
sos myśliwski
pęczek zielonej pietruszk
oraz koniecznie folia aluminiowa
do gotowaia: listek laurowy, pieprz ziarnisty. ziele angielskie i jałowiec
papryka, wędzona i czubryca czerwona do obtoczenia
1 duży ząbek czosnku
Przysmak prezesa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę pokroć na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min.
2.. Mięso zmielić, wymieszać z podsmażonymi pieczarkami z cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Przygotowany farsz nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w mieszance papryki słodkiej, wędzonej i czubrycy
3.Zawinąć każdy oddzielnie w folię aluminiową i włożyć do gotującej się wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim i czosnkiem. Gotować ok. 45 min.
Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
Komentarze