foudre

foudre

O mnie:

Gotowanie to mój żywioł, uwielbiam eksperymentować w kuchni. Zapraszam również na mojego bloga: foudre.blog.pl prowadzę tam swój mały kulinarny pamiętnik :D

Liczba punktów za aktywność
20
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Kotlety z jajecznicy w sosie pomidorowym
Użytkownik foudre w dniu 15.10.2015 10:38 opublikował przepis :

Kotlety z jajecznicy w sosie pomidorowym

Kotlety z jajecznicy to świetny pomysł na bezmięsny obiad. Można je podawać na sucho, lub z sosem. Na moim stole zagościły w towarzystwie pomidorów. Ten sposób na kotlety zostanie u mnie na dłużej

Kurczak z ananasem i winogronami
Użytkownik foudre w dniu 08.10.2015 16:51 opublikował przepis :

Kurczak z ananasem i winogronami

Z racji tego, że uwielbiam łączyć mięso z owocami, postanowiłam przyrządzić słodko-kwaśne danie obiadowe. Kurczak najbardziej nadaje się owocowych dań, gdyż jest delikatnym i chudym mięsem.

Pizza na spodzie z makaronu spaghetti
Użytkownik foudre w dniu 29.09.2015 15:37 opublikował przepis :

Pizza na spodzie z makaronu spaghetti

Pizza jest tak uniwersalnym daniem, że można ją zrobić ze wszystkiego. Idealnie nadaje się do opróżnienia lodówki z zalegających tam resztek. :)

Pierś z kurczaka z kostkami z kaszy i pieczoną gruszką
Użytkownik foudre w dniu 23.09.2015 17:09 opublikował przepis :

Pierś z kurczaka z kostkami z kaszy i pieczoną gruszką

Dzisiejsze danie z zastosowaniem kaszy manny, jest daniem obiadowym, lecz z powodzeniem można je zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą do pracy, gdyż wspaniale smakuje również podane na zimno.

Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Użytkownik foudre w dniu 17.09.2015 12:19 opublikował przepis :

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Dzisiejszy mój obiad to nadziewana cukinia. Wielu z Was zna doskonale wariacje na jej temat, ale wiem również, że niektórym jest jeszcze obca.

Zielone pesto pietruszkowo-bazyliowo-marchwiowe
Użytkownik foudre w dniu 14.09.2015 19:32 opublikował przepis :

Zielone pesto pietruszkowo-bazyliowo-marchwiowe

Tutaj zaskoczeniem może okazać się wykorzystanie natki marchewki. Wiem, że większość ludzi po prostu pozbywa się zielonej jej części, zupełnie niesłusznie.