Przepyszne rogaliki z krówkami i czekoladą

1 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

400 g mąki pszennej,
250 g masła,
80 g cukru pudru,
2 jajka,
2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%.
100 g krówek
2 tabliczki mlecznej czekolady



Makę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Cukierki kroimy na pół. Ciasto dzielimy na 6 równych części.
Każdy kawałek wałkujemy i odrysowujemy koło od dużego talerza. Następnie dzielimy na 8 trójkątów.
Na każdy trójkąt kładziemy kawałek krówki, kawałek czekolady i zwijamy na kształt rogalika. Układamy na natłuszczoną blachę. Można je też ułożyć na papierze do pieczenia.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego !

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej,
    250 g masła,
    80 g cukru pudru,
    2 jajka,
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%.
    100 g krówek
    2 tabliczki mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Przepyszne rogaliki z krówkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 400 g mąki pszennej,
    250 g masła,
    80 g cukru pudru,
    2 jajka,
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%.
    100 g krówek
    2 tabliczki mlecznej czekolady



    Makę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Cukierki kroimy na pół. Ciasto dzielimy na 6 równych części.
    Każdy kawałek wałkujemy i odrysowujemy koło od dużego talerza. Następnie dzielimy na 8 trójkątów.
    Na każdy trójkąt kładziemy kawałek krówki, kawałek czekolady i zwijamy na kształt rogalika. Układamy na natłuszczoną blachę. Można je też ułożyć na papierze do pieczenia.
    Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować