ROGALIKI Z MALINAMI I CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Połączenie kwaskowych malin i słodkiej czekolady jest wyśmienite. Polecam te rogaliki są pyszne.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3szkl mąki pszennej + do podsypania
    - 125g margaryny
    - 5dag drożdży
    - 1 jajko
    - 3 żółtka
    - 0,5szkl cukru
    - 0,5szkl śmietany kwaśnej
    - 200g malin
    - 100g białej czekolady
    - białko i cukier do posypania rogalików.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka Rogaliki

Rogaliki z malinami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże mieszamy w śmietanie. Z mąki, margaryny, jajka, żółtek, cukru i drożdży ze śmietaną zagniatamy ciasto.
  • 2. Ciasto dzielimy na 2 części, każdą rozwałkujemy cienko na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy po trochu posiekanej czekolady i ok. 4 maliny. Zwijamy w rogaliki.
  • 3. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować