Biszkopciki z czekoladą i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bezglutenowe słodkie fit biszkopciki

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Skladniki na biszkopty:
    * 4 jajka
    * 4 łyżki mąki ryżowej
    * 2 lyżki mąki kukurydzianej
    * 2 lyżki mąki ziemniaczanej
    * 4 łyżki cukru / 2 łyżki stewii

Biszkopciki z czekoladą i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopciki z czekoladą i bitą śmietaną bezglutenowe 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukru i dalej ubijamy. Potem dodajemy żółtka i mieszamy całość łyżką. Dokładamy mąkę. Całość mieszamy i wykładamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia. Jedna łyżka to jeden biszkopcik. Pieczemy 12 minut w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy