400 g mąki pszennej,
250 g masła,
80 g cukru pudru,
2 jajka,
2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%.
100 g krówek
2 tabliczki mlecznej czekolady
Makę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Cukierki kroimy na pół. Ciasto dzielimy na 6 równych części.
Każdy kawałek wałkujemy i odrysowujemy koło od dużego talerza. Następnie dzielimy na 8 trójkątów.
Na każdy trójkąt kładziemy kawałek krówki, kawałek czekolady i zwijamy na kształt rogalika. Układamy na natłuszczoną blachę. Można je też ułożyć na papierze do pieczenia.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego !
Użytkownik Justyna7
w dniu 15.10.2020 00:30 opublikował przepis:
400 g mąki pszennej,
250 g masła,
80 g cukru pudru,
2 jajka,
2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%.
100 g krówek
2 tabliczki mlecznej czekolady
Makę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Cukierki kroimy na pół. Ciasto dzielimy na 6 równych części.
Każdy kawałek wałkujemy i odrysowujemy koło od dużego talerza. Następnie dzielimy na 8 trójkątów.
Na każdy trójkąt kładziemy kawałek krówki, kawałek czekolady i zwijamy na kształt rogalika. Układamy na natłuszczoną blachę. Można je też ułożyć na papierze do pieczenia.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego !