Przekładaniec krucho biszkoptowy z masa budyniowa i krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto.Wyłozyc na natłuszczona wysmarowana papierem blaszke , piec ok. 15 minut w temp. 180 st.C
2. Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki
Upiec na złoty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku.Gdy przestygie przekroic na 3 czesci.
3. Masa budyniowa:
Pół szklanki mleka wymieszać z mąkami i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem.Masę podzielić na 3 części.
4. Masa krówkowa-duza puszka.
5. Przełozenie :
Na kruchym ciescie rozprowadzic cienko troche masy krówkowej i troche masy budyniowej, przykryć blatem biszkoptowym, nastepnie rozprowadzić troche masy budyniowej, posypac kakao, wyłozyc kolejny blat biszkopu , wyłozyc mase , posypac kakao, wyłozyc reszte masy krówkowej, przyryc trzecia czescia ciasta biszkoptowego.
Wierzch posmarowac posostała masa budyniowa , obficie oprószyc kawałkami czekolady i czekoladowa posypka , udekorowac masa. schłodzic,
smacznego:)
Komentarze