Przekładaniec krucho biszkoptowy z masa budyniowa i krówkową

4.49 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

smaczne ciasto przekładane masa budyniowa i masa krówkowa , podsypane kakao smakuje wysmienicie!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1. Kruche::
    1, 5szklanki mąki pszennej
    3\4 kostki margaryny
    1\2 szklanki drobnego cukru
    3 żółtka
    1łyżka śmietany
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    2. BISZKOPT:
    3 jajka
    3 łyżki mąki krupczatki
    3 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    3. MASA BUDYNIOWA:
    2szklanki I mleka
    5 łyżek cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    250 g masła
    oraz
    duze opakowanie masy krówkowej
    kakao do posypywania
    oraz do dekoracji kawałki czekolady
    posypka kakaowa
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekładaniec Desery

Przekładaniec krucho biszkoptowy z masa budyniowa i krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ciasto kruche:
    Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto.Wyłozyc na natłuszczona wysmarowana papierem blaszke , piec ok. 15 minut w temp. 180 st.C

    2. Biszkopt:
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki
    Upiec na złoty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku.Gdy przestygie przekroic na 3 czesci.

    3. Masa budyniowa:
    Pół szklanki mleka wymieszać z mąkami i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem.Masę podzielić na 3 części.
    4. Masa krówkowa-duza puszka.
    5. Przełozenie :
    Na kruchym ciescie rozprowadzic cienko troche masy krówkowej i troche masy budyniowej, przykryć blatem biszkoptowym, nastepnie rozprowadzić troche masy budyniowej, posypac kakao, wyłozyc kolejny blat biszkopu , wyłozyc mase , posypac kakao, wyłozyc reszte masy krówkowej, przyryc trzecia czescia ciasta biszkoptowego.
    Wierzch posmarowac posostała masa budyniowa , obficie oprószyc kawałkami czekolady i czekoladowa posypka , udekorowac masa. schłodzic,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować