Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

4.49 (202 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka i prosta do przygotowania przekąska.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • parówki 6 szt,
    ciasto francuskie 1 op,
    jajko 1 szt,
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na 6 prostokątów o długości takiej jak długość parówek. Każdą parówkę owinąć ciastem francuskim. Parówki ponacinać w równych odstępach (należy uważać aby nie przeciąć parówki) i złączyć tworząc koło, a końce spiąć wykałaczką. Rozdzielić plastry tak aby utworzyły kwiat. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować