Potrawka z indyka z kapustą i makaronem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam, po prostu bardzo dobre.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •filet z piersi indyka ok 300 g
    •3 łyżki oleju rzepakowego
    •cebula
    •3 gałązki selera naciowego
    •garść mrożonego szpinaku
    •łyżka czerwonej czubricy
    •łyżeczka miodu
    •pieprz młotkowany z kolendrą
    •sól


    •200 g makaronu wstążki
    •1/2 białej kapusty
    •3 łyżki masła
    •3 ząbki czosnku


    •garść pestek dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z indyka z kapustą i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi indyka umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Oprószyć czubricą i solą. Zostawić w lodówce na ok 15 min.
    Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojony w drobne kawałki seler. Następnie dodać mięso i dusić pod przykryciem.
    Można dodać troszkę wody. Na koniec dodać garść mrożonego szpinaku.
    Doprawić solą i pieprzem z kolendrą, dodać miód.



    Makaron ugotować wg przepisu.
    Kapustę przekroić i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną i przestudzoną pokroić na plastry.
    Na patelni rozgrzać masło. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę smażyć.
    Poukładać plastry kapusty na maśle i smażyć aż zbrązowieje. Wyjąc kapustę i włożyć makaron. Też chwilę smażyć.
    Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
    Podawać ciepły makaron z plastrem kapusty i potrawką z indyka.
    Posypać pestkami dyni.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować