Potrawka z indyka z kapustą i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z piersi indyka umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Oprószyć czubricą i solą. Zostawić w lodówce na ok 15 min.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojony w drobne kawałki seler. Następnie dodać mięso i dusić pod przykryciem.
Można dodać troszkę wody. Na koniec dodać garść mrożonego szpinaku.
Doprawić solą i pieprzem z kolendrą, dodać miód.
Makaron ugotować wg przepisu.
Kapustę przekroić i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną i przestudzoną pokroić na plastry.
Na patelni rozgrzać masło. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę smażyć.
Poukładać plastry kapusty na maśle i smażyć aż zbrązowieje. Wyjąc kapustę i włożyć makaron. Też chwilę smażyć.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
Podawać ciepły makaron z plastrem kapusty i potrawką z indyka.
Posypać pestkami dyni.
Smacznego.
Komentarze