Potrawka z fasolką i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta do przygotowania potrawka, odmiana fasolki po bretońsku. Warto wypróbować, to zawsze jakaś odmiana zwykłego tradycyjnego dania.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • ½ kg fasoli Jaś
    • 1 papryka czerwona
    • 1 cebula
    • 1 papryczka chili
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 2 cm korzenia imbiru
    • 2 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki curry
    • Sól
    • Szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Potrawka z fasolką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fasolę moczymy całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso kroimy w kostkę, dodajemy curry oraz sól. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Do mięsa dodajemy obrane warzywa: drobno pokrojony imbir, czosnek, cebulę, obraną z nasion, pokrojoną w plasterki papryczkę chili, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną. Smażymy dziesięć minut i łączymy z fasolą. Jak jest za mało sosu, można podlać wodą.
  • zaprawka 3. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy chili, ewentualnie solą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy.
  • danie 4. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub do chleba.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować