Potrawka warzywna z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Ziemniaki i marchew obieram. Ziemniaki kroję na ósemki, marchew w spore kawałki. Rozgrzewam olej na patelni, wrzucam warzywa, lekko je solę i na średnim ogniu, po przykryciem, smażę ok. 10 minut (mieszając). Gdy się lekko zarumienią i zmiękną, dodaję zioła (bez pietruszki) i pokrojony w kawałki seler naciowy, wlewam też odrobinę wody (uzupełniam ją po troszku co jakiś czas) i duszę razem, aż wszystko będzie miękkie. Wtedy dodaję odcedzoną fasolkę, mieszam i już bez przykrycia smażę kilka minut. Na koniec dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę i posiekaną pietruszkę, doprawiam do smaku solą i pieprzem, lekko mieszam i podgrzewam przez minutę. Podaję na gorąco.
Komentarze