• 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwa, szybka, tania i smaczna warzywna potrawka, idealna do ryżu, makaronu, kaszy, ziemniaków, nam smakuje na zimno na toście z masłem.........SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    pory 4 sztuki średnie,
    cukier 1 łyżeczka,
    papryka słodka 5 sztuk średnie,
    papryka ostra 1 sztuka większa,
    ząbki czosnku 6 sztuk większe,
    cukinia 3 sztuki średnie,
    sól ziołowa 2 łyżeczki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasta paprykowa

Warzywna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywna potrawka 1. Na oleju podsmażyć z 4 minuty na średnim ogniu drobno pokrojone cebule, pory (pory dobrze opłukać z z resztek ziemi między łodygami) posypane 1 łyżeczką cukru.
  • Warzywna potrawka 2. Wsypać drobno pokrojone papryki oczyszczone z nasionek: słodkie i ostrą, podsmażać z 5 minut, parę razy wymieszać.
  • Warzywna potrawka 3. Następnie wsypać pokrojone ząbki czosnku, pokrojone ze skórką cukinie, pod przykryciem dusić 15 minut (wody nie dolewamy, warzywa puszczą soki), na koniec dodać soli, pieprz ziołowy, pieprz mielony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Papryka Cukinia Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować