Pory faszerowane mięsem mielonym

0 (0 ocen)

Nawet pory można faszerować. Co więcej - w tym wydaniu są po prostu przepyszne!

Składniki:

  • 3 grube pory
    20 dag mięsa mielonego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    pół łyżeczki soku z cytryny
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Pory faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pory faszerowane 1. Pory myjemy, odcinamy zielone części, po czym gotujemy je na parze - około 5 minut.
  • pory faszerowane 2. Odsączamy pory na sicie. Przecinamy je wzdłuż i wydrążamy środki.
    Przygotowujemy farsz. Mięso mielone mieszamy z podsmażoną cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Napełniamy pory tak przygotowanym farszem.
  • pory faszerowane 3. Nafaszerowane pory panierujemy w mące i rozbełtanym jajku.Smażymy na złoto na gorącym oleju, po czym przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy około kwadransa w wodzie z dodatkiem soku z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować